71e Allegorische Optocht Sint Nicolaasga: goedgevuld programma en prachtige praalwagens

De 71e Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga is op donderdag 7 september Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Sinds 1950 is de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga vaste prik op de eerste donderdag in september en ook dit jaar staat wordt er een feestelijke optocht verwacht. Met een goedgevuld programma en prachtige praalwagens, groot en klein, belooft het op donderdag 7 septemberweer een spetterende dag te worden. Ook trekken er verschillende muziekkorpsen, waaronder Oranje Bolsward en Advendo Sneek, in de stoet aan de bezoekers voorbij.

De Allegorische Optocht is een belangrijk evenement voor de gemeente De Fryske Marren. Om de woorden van de oud-burgemeester van de voormalige gemeente Skarsterlân, dhr. G.J. Kuiper, te citeren: “Ik heb bewondering voor al die mensen die elke keer weer een grote hoeveelheid energie steken in het creëren van compleet nieuwe praalwagens. Maandenlang wordt er gewerkt aan de professionele creaties. Als gemeente zijn we dan ook bijzonder trots op dit evenement. Niet alleen vanwege de vele bezoekers die elk jaar voor de Allegorische Optocht naar Sint Nicolaasga komen. Vooral omdat het zo duidelijk door de inwoners van Sint Nicolaasga gedragen en uitgevoerd wordt.” (VVV Sint Nicolaasga, 2019)

Op donderdag 7 september start de eerste optocht om 10:00 uur, een entreekaartje kost € 7,-. Kinderen tot en met vijftien jaar hebben gratis intree, dit geldt ook voor de avondoptocht die om 20:30 uur begint. Tijdens het avondprogramma is een kaartje voor 16 jaar en ouder € 10,-.

Meer info is te vinden op https://www.allegorischeoptocht.nl/bezoek-allegorische-optocht/