Foto Henk van der Veer

SNEEK-Na een vrij koele nacht stijgt de temperatuur vandaag naar de zomerse waarde van 27 graden, in het Waddengebied ligt deze rond de 23 graden. De wind waait uit een zuidelijke richting en neemt toe tot matig. Het zonnetje is er in eerste instantie flink bij, vanmiddag vanuit het zuidwesten meer bewolking. Het blijft droog, pas in de avond volgt buiige regen.

Komende nacht valt er buiige regen en daalt de temperatuur niet verder dan 17 graden. Aan de kust neemt de zuidelijke wind nog wat toe en wordt af en toe vrij krachtig.

Morgen start met bewolking en valt er nog wat regen, vanuit het zuiden klaart het langzaam maar zeker op. We hebben dan een wat broeierig weertje met zon en wolken. De temperatuur mag er wezen, 28 a 29 graden, nabij wateren 26 graden. De zuidelijke wind is matig, op de Wadden en IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Later op de dag neemt de kans op een (onweers)bui weer toe. Een warme nacht volgt met een graadje of 19.

Vrijdag verloopt ook nog zomers warm met enkele buien, de dagen daarna zien we temperatuur dalen naar een meer normaal niveau. Wel blijft het onbestendig met geregeld buien/regen.

Dirk van der Meer

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden