Foto Henk van der Veer

SNEEK-Komende dagen verlopen erg zacht en het zou me niet verbazen dat het her en der een temperatuur record gaat opleveren. Maandag zien we zelfs de temperatuur oplopen naar een 18 a 19 graden in het zuiden van Friesland. Wel is het zondag en maandag erg winderig met geregeld regen. Later in de week droger en dat wordt tijd, de maand oktober verliep erg nat met op veel plaatsen 100 tot 150 mm in de regenmeter.

Vandaag een bewolkte dag met nog geregeld motregen, af en toe regent het wat harder. Ook droge perioden zijn er en met een temperatuur die de 15 graden haalt, is het erg zacht. Normaal voor deze tijd moeten we het doen met een 12 graden. De wind zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig, op de Wadden en IJsselmeer af en toe krachtig.

Komende nacht blijft het bewolkt en valt er nog af en toe motregen. Minimumtemperatuur 12 graden.

Morgen zien we tijdelijk het zonnetje, verder bewolking met later opnieuw regen. De temperatuur 15 graden bij een matig zuid tot zuidwestelijke wind.

Zondag bewolkt en valt er regen. Zacht, 15 graden en een stevige wind uit zuid. Maandag regen en veel wind, wel erg zacht met 18 graden. Daarna zien we de temperatuur dalen en wordt het stilaan droger.

Dirk van der Meer

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden