Foto Henk van der Veer

SNEEK- De neerslagsommen zijn na de buien van afgelopen dagen aardig opgelopen, zo is er tot nu toe in oktober een 66 mm gevallen in Sneek, sommige plekken in Friesland gaan richting de 100 mm, dit in het noordelijke deel. Komende dagen lijkt de neerslagkans kleiner te worden, wel gaat de bewolking overheersen doordat er een noordoostelijke stroming opgang komt. Tevens blijft de temperatuur achter dan wat we normaal voor deze tijd gewend zijn.

Vandaag naast bewolking ook zon en hier en daar kan nog een bui(tje) vallen. De temperatuur komt bij een noordwest tot westelijke wind rond de 13 graden uit. Wind zwak tot matig.

Komende nacht bewolkt in het westelijke deel van de provincie en daar zou een spat regen kunnen vallen. In het oostelijke deel enkele opklaringen en daar koelt het af naar een 5 graden, aan de kust 9 graden.

Morgen in het westen van Friesland bewolkt, kans op een spatje regen, in het oosten van de provincie al wat zon. Opklaringen trekken langzaam maar zeker naar het westen. Wind zuid tot oost, matig, temperatuur 13 graden.

Woensdag kans op wat regen uit het oosten, verder bewolkt, 12 graden en met een aantrekkende noordoostelijke wind aan de kille kant.

Dirk van der Meer

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden