Watersportvereniging ''Sleattemermar'' maakt schoon in Balk

Eigen foto

BALK - Morgen, zaterdag 26 september, maakt de Watersport Vereniging ''Sleattemermar'' uit Balk de Luts in Balk schoon. Ze roepen jongeren op om mee te helpen. Dit kan bijvoorbeeld door vanuit kano’s of met magneetvishengels aan de slag te gaan en zo rommel op te vissen. Dit is volgens het bestuur van de vereniging „goed voor het milieu en super leuk voor jong en oud.”

Tijdens Skjin Wetter gaat de Friese Milieu Federatie samen met de Friese gemeenten, verenigingen en vrijwilligers proberen zoveel mogelijk afval uit het water te vissen. Het is de vierde keer dat de grote schoonmaakactie georganiseerd wordt in Fryslân.

Voor wie mee wil doen,  om 14.00 uur wordt er verzameld bij het clubhuis ’t Roefke op het Tjamkedykje 9 in Balk. Dan worden er groepen ingedeeld en gaat de jeugd aan de slag. Ze werken zichzelf richting het dorp, waar ze vervolgens kunnen rekenen op een lekkere traktatie. Dan gaat het gezelschap terug en wordt het opgeviste afval ingezameld. Nadien is er een gezellige borrel op het strand bij de WSV en kan de jeugd marshmallow’s roosteren boven de vuurkorf.

Er wordt gezorgd voor handschoenen, vuilniszakken, kano’s, zwemvesten en hengels. Die zijn belangeloos ter beschikking gesteld door de WVS, de gemeente en de zeilscholen.

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via: secretaris@sleattemermar.nl. Maar last-minute langskomen mag ook. Een lidmaatschap van de WSV is niet noodzakelijk.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden