Wandelroute langs 75 jaar vrijheid in Lemmer

LEMMER - In het kader van 75 bevrijding hebben vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer een boekje met daarin een wandelroute door het centrum van Lemmer gemaakt. In de route zijn onder meer panden en straten opgenomen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van onderzoek is de informatie boven tafel gekomen, waaraan foto's zijn toegevoegd. Van het geheel is een route gemaakt die de locaties logisch met elkaar verbindt.

Onderwijs
Het boekwerkje is beschikbaar gesteld aan de leerlingen van de basisscholen in Lemmer, die het kunnen gebruiken tijdens de lessen, waarin de Tweede Wereldoorlog een plaats inneemt. ,,Zo herdenken we naast de reeds gemaakt film waarin jongeren ouderen bevragen over de bevrijding en de het vlaggenmoment op 4 en 5 mei in het centrum van Lemmer, de 75 jarige bevrijding van Nederland'', adlus Oud Lemmer.

Gratis
De informatieve route is te downloaden op www.oudlemmer.nl en tijdens openingstijden gratis af te halen bij de Oudheidkamer aan de Gedempte Gracht of bij het VVV kantoor aan de  Nieuweburen.

Het geheel is mede mogelijk gemaakt door de stichting Joodse Begraafplaats Tacozijl en gemeente de Fryske Marren.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden