Voorleeshalfuurtje in Biblitoheek Lemmer

Foto www.pixabay.com/nl/users/dassel-989431/

LEMMER - Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Het voedt hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Het maakt een groot verschil in het leven of kinderen lezen of niet. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen.

Kinderen die veel voorgelezen worden hebben een grotere woordenschat en een betere taal- en spraakontwikkeling. Ook stimuleert voorlezen sociale vaardigheden en het zelf leren lezen. Kortom, alleen maar voordelen waar kinderen hun hele leven baat bij hebben.

,,Spreken jullie thuis een andere taal dan Nederlands? Geen probleem, meer talen zijn juist heel waardevol voor een kind. Wij lezen daarom in de Bibliotheek prentenboeken voor die via prentenboekeninalletalen.nl vertaalt zijn. Zo kun je thuis dit prentenboek bekijken terwijl het wordt voorgelezen in je moedertaal'', laat Bibliotheek Lemmer weten.

Het boek waaruit in de bibliotheek is voorgelezen kan worden geleend om thuis terug te luisteren en actief mee aan de slag te gaan. ,,Handig om te weten: kinderen zijn tot 18 jaar gratis lid van de bibliotheek.''

Het voorleeshalfuurtje is vanaf 10 mei iedere dinsdagmiddag om 15.30 uur in Bibliotheek Lemmer. Het is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar met hun (groot)ouders.