Vloer Hobbe van Baerdt Kerk in Joure onder handen genomen

JOURE - In de Hobbe van Baerdt Kerk in Joure wordt hard gewerkt. De vloer in het schip ligt open voor groot onderhoud. Er wordt een duurzaam verwarmingssysteem aangebracht. Ook worden zerken in verband met verzakking opnieuw gelegd. De flinke klus aan het Rijksmonument moet voor de bouwvak klaar zijn.

Er liggen direct onder de vloer geen mensen meer begraven. "Daar hield men op een gegeven moment mee op vanwege de stank. Er liggen nog wel grafkelders van de familie Van Baerdt, Vegelin van Claerbergen en een dominee. Daar is vroeger de oude verwarming ook omheen gelegd. Die grafkelders zijn nog origineel en die hebben een grote historische waarde. De sluitstenen zitten er nog op, en die blijven er ook op."

Het project wordt voor het grootste deel betaald door de protestantse gemeente van Joure, daarnaast is er wat subsidie. Het werk wordt uitgevoerd door bouw- en restauratiebedrijf S.D. van der Vegt en Stichting Beheer Kerkelijke Gebouwen Noord-Nederland is betrokken bij het project.

Kijk voor het hele verhaal op: www.omropfryslan.nl/nieuws/1035731-groot-onderhoud-aan-de-vloer-van-de-hobbe-van-baerdt-kerk-joure