Vijftien locaties waar carbidschieten is toegestaan

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

DFM - Ondanks dat carbidschieten voor de wet niet is toegestaan, ook niet tijdens oud en nieuw, zijn er in De Fryske Marren locaties aangewezen waar het mag.

,,In onze gemeente is het carbidschieten al jarenlang een traditie. Daarom heeft de burgemeester locaties aangewezen waar het schieten met carbid op 31 december van 10.00 tot 17.00 uur wel is toegestaan'', zo laat de gemeente weten.

Het gaat om vijftien plaatsen in De Fryske Marren. De toegestane locaties zijn Tsjamkedykje 3 in Balk, Bandsloot 48 in Bantega, aan de Westrein 20 en Stoarmleane in Harich, Lemmer aan de Wielewei 4 en in Nijemirdum bij de Hege Bouwen 3, evenals bij het schelpenpad tussen De Hege Bouwen en Lyklamawei.

In Oosterzee mag er met carbid worden geschoten aan de Herenweg tegenover Metaal Plus en Buren 52. De burgemeester heeft eveneens toestemming gegeven voor de Kerkweg 7 in Rohel, de Binnendyk 57 in Rottum, Hollandiastraat 2 in Scharsterbrug, aan de Utbuorren in Terherne en op twee locaties in Wijckel: de Jeen Hornstraweg 16 en Lynbaen 13.