VIDEO/FOTO'S 'We will rock you' voor Giro 555 op Tjerkgaast

TJERKGAAST - Op Tjerkgaast vond dinsdag een speciaal benefietconcert plaats voor Giro 555. Afgelopen zondag bedacht Wybe van Stralen tijdens het eten dat hij met muziek wel geld in kon zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Dat idee kreeg hij naar aanleiding van een briefje van zijn basisschool in Sloten een actie te doen voor het goede doel. Moeder Katharine Santema besloot om mee te doen op trompet, drummer Rutger Wijnia maakte de gelegenheidsband compleet. Daarop moest er nog snel gezamenlijk geoefend worden.
 
Op het pleintje in het dorp werd het 'podium' opgebouwd, waarna het benefietconcert kon beginnen. Verschillende dorpsgenoten kwamen van het optreden genieten. Diverse nummers werden gespeeld, er werden sambaballen uitgedeeld om mee te doen en er ontstond zelfs een spontane polonaise.
 
Nadat er een muzikale quiz was gedaan en Wiebe samen met zijn moeder ook nog het eigen geschreven nummer 'Big Beat' ten gehore had gebracht, werd er samen met het enthousiast klappende publiek afgesloten met 'We Will rock you'. De mooie opbrengst van 130,55 euro is overgemaakt naar Giro 555.