Verouderde Haulsterweg ondergaat herinrichting

Foto De Fryske Marren

HASKERHORNE - De Haulsterweg in Haskerhorne is aan vernieuwing toe, evenals de kruising met de Jousterweg. Daarom zijn de afgelopen tijd de wensen van de inwoners in kaart gebracht. Dezen zijn volgens De Fryske Marren zoveel mogelijk in het nieuwe ontwerp voor de weg verwerkt.

Aanleiding voor de herinrichting van de Haulsterweg en de kruising is dat de stoepen in slechte staat zijn. Ook is er extra onderhoud aan het groen nodig en moet de inrichting van de weg beter passend worden voor het huidige gebruik.

Er zullen verschillende aanpassingen worden gedaan. Er komt onder meer een stoep, één van 90 centimeter en één van 150 centimeter breed, aan beide kanten van de rijbaan. Ook worden er nieuwe snelheidsremmers gemaakt. De aanwezige drempels worden verwijderd en vervangen door beperkte asverschuivingen in de weg.

De parkeerplaatsen komen aan beide zijden en worden verspreid langs de weg aangelegd. Dit geldt ook voor de containeropstelplaatsen. Voor wat de bomen betreft worden de plantvakken vergroot voor de bestaande bomen en er komen bloeiende planten aan de weg.

Eind dit jaar willen we starten met de werkzaamheden die tot begin 2022 duren.