Veiliger en vertrouwder op weg met een fietsspiegel

OUDEMIRDUM - Een fietsspiegel aan het stuur gaat men veiliger en vertrouwder de weg op. Om hier aandacht voor te vragen wordt op 2 juni van 13.00 tot 16.00 uur de 'Fietsspiegel Actie' gehouden bij 't Fietshoekje in Oudemirdum.

Met een spiegel aan het stuur heb je altijd goed zicht op wat er achter je gebeurt en weet je dus wat voor verkeer je kunt verwachten. Veilig en handig voor mensen die niet zo goed meer over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken. Het Fiets Vitaal Team van de Fietsersbond geeft voorlichting over deze spiegels bij de fietsenmaker. De Fietsersbond geeft handige informatie en tips en je kunt een fietsspiegel uitproberen.

Even over de drempel heen
Fietsspiegels alleen voor oude mensen? Dat is al lang niet meer zo. Een fietsspiegel geeft overzicht van wat er om je heen gebeurt en dat geeft veiligheid en rust. Met de fietsspiegel zie je in één oogopslag wat er achter je gebeurt, zonder om te hoeven draaien. De eerste 25 spiegels worden gratis verstrekt en gemonteerd. De fiets wordt door de fietsenmaker na gekeken. Ook wordt bekeken hoe er met meer comfort dus met meer plezier gefietst kan worden.

Doortrappen in Friesland
Doortrappen in Friesland is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit van senioren in de provincie. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid. Het programma wordt omarmd door de zestien Friese gemeenten en de provincie Friesland. In de Fryske Marren ondersteunen de buurtwerkers Sport en Cultuur van Sociaal werk de Kear bij het project. Wie in zijn woonplaats een fietsgroep wil starten en daar ondersteuning bij nodig heeft kan contact opnemen met buurtwerker sport en cultuur, Lonneke Post via l.post@sociaalwerkdekear.nl of 06-51291195.

Kijk voor meer informatie op www.frieslandbeweegt.frl/doortrappen.frl.php