Vegelinbossen in Sint Nicolaasga onderhanden genomen

SINT NICOLAASGA - Onlangs deed Plaatselijk Belang in Sint Nicolaasga een oproep voor vrijwilligers om samen het onderhoud in de Vegelinbossen te gaan doen. Dit gebeurde naar aanleiding van een artikel van Tjalling van Eysinga, eigenaar van het bos, in dorpsblad de Zakenman. 

Hij schreef daarin over de vernielingen in het bos, ondermeer aan het bankje op de heuvel en het dichtgooien van de overloop van de Amazonesvijver, maar ook het dichtgroeien van de vijver.

Na overleg met Van Eysinga neemt Plaatselijk Belang een deel van het onderhoud voor haar rekening. Plaatselijk belang schreef dat veel inwoners van Sint Nyk en tegenwoordig ook veel mensen van buiten het dorp graag gebruik maken van de Vegelinbossen. Vandaar dat er een oproep werd gedaan voor een groep handige mensen die kon helpen met de herstelklussen.

Vrijwilligers aan de slag
Afgelopen zaterdag werden de werkzaamheden uitgevoerd door een groep van zes vrijwilligers. De dam die achter de voetbalvelden van Renado de oversteek naar het bos vormt is verstevigd. De paden zijn gefatsoeneerd en de waterloop naar de vijver is hersteld. Het bankje op de heuvel zal op later tijdstip terug worden geplaatst.

Ook is met een maaiboot een groot deel van het riet uit de vijver gehaald. Verder werd het gras uit het water gehaald, zodat er weer een ruimere vijver is ontstaan.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden