Veertig coronabesmettingen woonzorgcentrum Suderigge, drie bewoners overleden

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

LEMMER - Midden vorige week werd woonzorgcentrum Suderigge voor de tweedemaal opgeschrikt door een uitbraak van het coronavirus. Ook in oktober werd men daar al getroffen door het virus. Deze keer ging het in eerste instantie om 13 bewoners en 10 medewerkers.

Afgelopen weekend zijn alle bewoners en medewerkers getest op het coronavirus. Daaruit is gebleken dat er nog twaalf mensen besmet zijn geraakt, drie medewerkers en negen bewoners. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen in de zorginstelling uit op veertig. "Nu we alle besmettingen in kaart hebben kunnen we nog gerichtere stappen zetten. We hopen de trend zo te onderbreken", zegt John van Arnhem, directeur-bestuurder van Zorggroep Hof en Hiem.

Een deel van de bewoners wordt op dit moment verzorgd op de corona-afdeling van Anna Schotanus in Heerenveen. De andere bewoners verblijven in quarantaine in het woonzorgcentrum, dat onderdeel is van zorgkoepel Hof en Hiem. Drie van de bewoners zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De medewerkers die positief zijn getest zijn in thuis quarantaine. Donderdag wordt er opnieuw door de GGD getest om te kijken wat dan de situatie is. Van Arnhem: "Naar aanleiding hiervan gaan we weer in overleg met de GGD om het verdere beleid te bepalen."