Vannacht groot transport nieuw dek Riensluisbrug door Lemmer

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

LEMMER - De renovatie van de Riensluisbrug in Lemmer is in de fase dat vandaag de vernieuwde aandrijving terug is geplaatst. Dit gebeurde vanaf de kant vanaf de Zeedijk.

Morgen, donderdag 22 april, zal door de aannemers het gerenoveerde brugdek worden aangebracht. Die werkzaamheden worden gedaan aan de zijde van de Vissersburen. Na het plaatsen van de brug wordt een nieuw betonnen brugdek aangebracht. Deze werkzaamheden vinden de hele dag plaats.

Transport brugdek door Gerben Bootsmastraat
Door het gewicht van het brugdek is het niet mogelijk om de plaatsing vanaf de Zeedijk te doen. Om die reden wordt het gevaarte door het dorp, via de Gerben Bootsmastraat vervoerd. Dit zal vannacht gebeuren door de voorwaarden die hieraan zijn verbonden en om de overlast voor aanwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Vanaf vanavond 21.00 uur tot donderdagochtend 06.00 geldt er een parkeerverbod voor de parkeerhavens in de Gerben Bootsmastraat. Omwonenden kunnen hun auto op ter plaatse aangegeven alternatieve plek kwijt.

Stremming
Er geldt voor de kruising Vissersburen, de Polderdijk, de Zeedijk en de Willemskade een stremming voor het verkeer vanaf 18.00 uur. Dit is nodig voor de opbouw van de grote telescoopkraan die nodig is bij de werkzaamheden.

Door de stremming zijn de bedrijven aan de Willemskade in deze periode niet bereikbaar voor vrachtverkeer. Voor kleine bedrijfsbusjes en autoverkeer wordt de éénrichtingssituatie van de Emmakade andersom gedraaid, zodat er een alternatieve ontsluiting voor dit verkeer is.