Vandalisme kost DFM jaarlijks duizenden euro’s

Foto gemeente De Fryske Marren

DFM - In de afgelopen maanden is er, door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst, veel vandalisme geconstateerd in de gemeente. Het gaat dan om schade aan gemeentelijke eigendommen in de openbare ruimte, waaronder aan bushokjes, doeken en sportvelden.

De kosten van de verschillende vernielingen lopen jaarlijks op tot duizenden euro’s. De vernielingen gebeuren in de hele gemeente, onder meer in Balk, Lemmer, Joure, Oudemirdum en Langweer. ,,Als gemeente doen wij aangiftes van de schades bij de politie'', aldus De Fryske Marren.

Vernielingen aan sportvelden
Er is onlangs veel vernield op onze sportvelden. Zo is op de kunstgras voetbalvelden van CVVO in Lemmer, VV Balk en SC Joure brandschade aangetroffen in de kunstgrasmatten. Daarbij troffen wij een barbecue aansteker aan bij SC Joure. Ook is een dug-out vernield. Bij VV Oudehaske maken vandalen continu de hekwerken kapot. De kosten voor zowel de reparaties van de kunstgrasvelden per brandplek, de dug-out als het hekwerk loopt al snel op naar € 1.000 per reparatie.

Vernielingen aan bushokjes
Naast bovengenoemde vernielingen zijn er dit jaar al 28 kapotte ramen van bushokjes vervangen. DFM: ,,Deze vernielingen heeft ons inmiddels al meer dan € 16.000 gekost.''

De gemeente vraagt om getuigen zich te melden via de politie of 'Meld misdaad anoniem'.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden