't Hazzeleger uit Balk door naar halve finale 'Lang Leve de Muziek Show'

Foto ZAPP / NPO3 / Méér Muziek in de Klas

BALK - Basisschool ‘t Hazzeleger uit Balk won zaterdagavond het NPO3-programma ‘Lang Leve de Muziek Show’. De leerlingen van groep 6 en 7 namen het op tegen twee andere scholen. Ze deden aan de show van NPO Zapp mee onder de naam 'De Vrolijke Noten' en plaatsten zich met de winst voor de halve finale.

Om aan het TV-programma te mogen deelnemen moesten de leerlingen van 't Hazzeleger eerst een digitale auditie doen. De Balksters stuurden een filmpje in, waarmee ze als beste Friese inzending uit de bus kwamen.

In het programma, dat gepresenteerd wordt door Buddy Vedder, raden de deelnemers hits in een ander jasje en laten ze hun beste dancemoves zien. Ook beantwoorden ze heel veel muzikale vragen en laten de jongens en meiden horen hoe muzikaal ze onder de douche zijn.

In de 'Lang Leve de Muziek Show' strijden in totaal twaalf klassen uit de twaalf provincies de muzikaal tegen elkaar. De prijs van Muzikaalste Klas is een initiatief van de stichting Méér Muziek in de Klas. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden