Stichting 'Ramon Scoort' bijna door geld voor hulp kinderen met kanker heen

BALK - Zaterdag was weer het moment om de fooienpot bij ijzerhandel Hamstra in Balk te legen voor de stichting ‘Ramon Scoort’ in Wijckel. Met dit goede doel zetten Renate en Cor Pander zich in om kinderen met kanker, die een lang traject van behandelingen moeten ondergaan, te helpen.

Ramon, die zelf lymfeklierkanker, heeft gehad en zijn broertje Bjorn waren weer uitgenodigd door de familie Hamstra om de inhoud van de fooienpot te tellen. Ieder jaar weer een mooi moment voor de kerstdagen.

1163 euro
De reactie van de jongens was weer prachtig om te zien... “Echt niet normaal dit” zei Ramon toen hij de pot op zijn kop hield en al het geld er uit rolde.. “Ik kan wel wat hulp gebruiken om dit allemaal te tellen.’’ Een half uurtje later kwamen ze samen met een beetje hulp van mem en Anneke Hamstra op het bedrag van 1163 euro.

In vijf maanden tijd is er weer zoveel oud ijzer gedoneerd ,,niet te geloven.. we zijn er weer even stil van..’’, zei Renate. Voor Jan en Anneke Hamstra was het niet echt een verrassing. Zij zien natuurlijk elke dag dat er gegeven wordt, grote en kleine bedragen. Jan Hamstra: “Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen het hart op de goede plek hebben en de stichting van Ramon willen steunen.’’ “We willen daarom ook al die mensen hier heel erg hartelijk voor bedanken! Super!!”

Geld raakt op
De stichting van Ramon kan momenteel deze steun heel goed gebruiken. Door de Corona worden er bijna geen acties gehouden, zodat er veel minder donaties binnen komen, terwijl dit een tijd is dat de gezinnen het juist goed kunnen gebruiken. Er komen veel aanvragen binnen van gezinnen die het financieel moeilijk hebben en daardoor het bezoek, de reis- en verblijfkosten, aan hun zieke kind in het ziekenhuis maar moeilijk kunnen betalen.

Meer informatie en de mogelijkheid om ‘Ramon Scoort’ te steunen met het goede doel is te vinden via deze link: https://www.ramonscoorttegenkanker.nl/doneer-hier
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden