Programma’s Omrop Fryslân in een ander jasje door nieuwe studio

Foto: Omrop Fryslân

FRYSLAN - Vanaf maandag 4 september ziet het er anders uit op televisie bij Omrop Fryslân. Met een andere inrichting in de televisiestudio's komen de programma's er ook anders uit te zien.

De eerste verandering die gaat opvallen, is het weerbericht. De weermensen staan nu nog op een buitenlocatie, maar presenteren straks het weerbericht in de studio voor een green screen. "Dat is omdat het weer steeds belangrijker wordt", zegt hoofdredacteur Ingrid Spijkers. "Wij hebben vaker te maken met extremen en zo kunnen we daarop inspringen. Met een green screen kunnen onze weermensen dat met een kaart beter duiden en ook kunnen weerfoto's worden ingestuurd."
 

Fryslân Hjoed in een andere setting

De presentatoren van Fryslân Hjoed staan straks te presenteren in plaats van zittend achter een desk. "Dat is actiever, die vraag kwam ook van de presentatoren zelf", zegt Spijkers daarover. "De presentatoren lijken zonder grote tafel ook dichter bij de kijkers, en dat is wat wij als Omrop graag willen zijn.
"

Sneller schakelen

De verschillende settingen staan straks allemaal in een studio. Een green screen in de ene hoek, een tafel voor gasten in de andere en een sta-desk bij de autocue een paar meter verderop.
De veranderingen zijn nodig omdat ook de tijd verandert. Met de nieuwe studio kan Omrop Fryslân sneller schakelen en is het flexibeler. "We kunnen met de nieuwe techniek gemakkelijker programma's opnemen, die we op meerdere kanalen kunnen laten zien. Een podcast met beeld, een verdiepend gesprek of juist een verkiezingsavond."