Penningmeester oudervereniging OBS de Beuk in Sint Nicolaasga verduistert meer dan 23.000 euro

De voormalige OBS de Beuk Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - De rechtbank heeft een inwoonster van Sint Nicolaasga veroordeelt tot een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De vrouw verduisterde meer dan 23.000 euro van de oudervereniging van OBS de Beuk in het dorp.

Tijdens de zitting bekende ze dat ze vanaf eind 2016 de duizenden euro's had verduisterd. Er was sprake van financiële problemen en daarom gebruikte ze het geld voor zichzelf. De fraude kwam aan het licht toen de basisscholen De Beuk en De Brêge in Scharsterbrug fuseerden.

De inwoonster van Sint Nyk gaf voor de rechter aan ,,Ik heb gewoon een hele verkeerde keuze gemaakt.'' Ook liet ze weten zich te schamen voor wat ze heeft gedaan en dat ze schoon schip wilde maken. De reclassering is van mening dat de vrouw moet worden behandeld en dat er onderzoek moet worden gedaan naar de onderliggende psychische klachten. De rechter nam het advies van de reclassering over.

De voormalig penningmeester moet ook meewerken aan schuldhulpverlening. Ook moet ze de meer dan 23.000 euro terugbetalen. De rechter vonniste gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bron: www.omropfryslan.nl