Oudste Fries Trijntje Draijer (107) aan coronavirus overleden

Mevrouw Trijntje Draijer-de Vries Foto van de familie

BALK - Maandag is de oudste inwoner van Friesland, Trijntje Draijer-de Vries, overleden. De inwoonster van Balk is 107 jaar geworden. Ze woonde nog zelfstandig zelfstandig. Tot voor kort speelde de gezondheid haar geen parten, maar een week geleden liep ze het coronavirus op. Na een kort ziekbed overleed daaraan.

In mei vierde mevrouw Draijer, die werd geboren in Oosterzee, met de familie haar 107e verjaardag. Ook burgmeester Fred Veenstra kwam haar toen een bezoekje brengen in De Skou. In juni werd ze de oudste Fries, nadat de eveneens 107-jarige Renske van der Meer - Van der Galiën overleed.

Bescheiden, maar trots
Toen mevrouw Draijer te horen kreeg dat zij de oudste Fries was, reageerde ze bescheiden dat het haar ook maar was gegeven. ,,Ik heb er niet om gevraagd, maar ik krijg het gewoon.''

Ze ging niet meer zoveel naar buiten, al lukte het lopen met de rollator nog wel. Zo nu en dan ging ze met de rolstoel, geholpen door een zuster of familie, Balk nog in. Ook keek de 107-jarige voor zover mogelijk nog graag Omrop Fryslân, genoot ze van bezoek en kreeg ze dagelijks wel een telefoontje van één van de kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen.

Mevrouw Draijer woonde met haar maan 62 jaar in Woudsend. Na de basisschool werkte mevrouw Draijer als hulp in de huishouding en als dienstbode bij een predikant. Haar man overleed in 1992.

Bron: Omrop Fryslân