Opbrengst skûtsjebouwpakketten naar Mercy Ships

Eigen foto

BALK - In de afgelopen maanden is er door de verkoop van bouwpakketten van skûtsjes en "windwokkels" een opbrengst van 1350 euro gerealiseerd voor de vrijwilligersorganisatie Mercy Ships.

Een deel van het materiaal voor het maken van de skûtsjes werd beschikbaar gesteld door groentehandel Wijnstra. De bouwpakketten werden verkocht door vakhandel Bergsma in Balk en door de vrijwilligers Dirk Louwerman en Harrie Schadenberg. Zij deden dat bij de SKS en IFKS skûtsjeswedstrijden. Aan het eind van het jaar kan het genoemde bedrag nog worden verdubbeld door een bevriende sponsor van Mercy Ships.

Wat doet Mercy Ships
Mercy Ships is een organisatie die met ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Ze willen hiermee Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elke patiënt, brengen ze die droom in vervulling.

Op dit moment zijn er twee ziekenhuisschepen in de vaart – de Africa Mercy en de Global Mercy, het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld. Beide schepen zijn speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.