Onbaatzuchtige kerstvrouwen van Balk geven 'lichtje in donkere tijd'

De kerstvrouwen aan het werk in Balk - Foto Omrop Fryslân / Earryt Sijens

DFM - Een kerstpakket voor iedereen die wel een opsteker kan gebruiken. Dat is waar de kerstvrouwen in Balk al het hele jaar mee bezig zijn. Er worden dit jaar 270 kerstpakketten uitgedeeld.

Mensen die wel een kerstpakket kunnen gebruiken konden zich aanmelden op een website van de kerstvrouwen. Volgens voorzitter Miranda Ras is er steeds meer animo voor de kerstpakketten: "Hoe mooi is het dat je er steeds meer mensen blij mee kunt maken? Het wordt een goed gevuld kerstpakket. Ze gaan naar mensen toe die het keihard nodig hebben in de donkere dagen voor kerst."

Licht in donkere tijd
In de pakketten zitten producten die lokaal zijn ingekocht, zoals chocolademelk, slagroom en gevulde koeken. Voor mensen die een naaste hebben verloren, zit er een houten ster in. Miranda legt uit: "Die hebben wij niet gemaakt, maar dat laten we doen op een sociale werkplaats. We zijn er ontzettend dankbaar voor. We hebben zelf verzonnen om er nog licht in te doen."

Volgens Miranda is het hard werken om alles rond te krijgen. Ze is dankbaar voor alle vrijwilligers die helpen.

Gedragen door vrijwilligers
Een van hen is vrijwilliger Aukje: "We hebben veel plezier met elkaar en het is voor een goed doel. Dan is het lang gezellig en leuk. Ik heb er zin in om alles weer te bezorgen. Het is ieder jaar een hele belevenis. Wij kijken ernaar uit. Wij brengen vreugde bij de mensen, dat is de bedoeling. Een lichtje in de donkere tijd. Het is prachtig werk."

Bekijk en beluister de reportage van Omrop Fryslân via www.omropfryslan.nl/nieuws/1113474-onbaatzuchtige-kerstvrouwen-van-balk-geven-lichtje-donkere-tijd