Nieuwe programmering en extra etherfrequentie 106.7 FM voor Radio Spannenburg

DFM - Radio Spannenburg, de radiozender voor de gemeente De Fryske Marren, heeft een extra etherfrequentie gekregen. Inwoners van de regio Joure, Heerenveen en alle dorpen rondom het Tsjûkemar kunnen vanaf nu via de nieuwe frequentie 106.7 FM glashelder naar de programma's en muziek van Radio Spannenburg luisteren. De omroep is daardoor in zijn hele verzorgingsgebied goed te ontvangen.

Frisse muziekmix voor in de auto en op het werk
Tegelijk met de uitbreiding van de FM-dekking is ook de programmering van Radio Spannenburg in een nieuw jasje gestoken. Ronald van der Pol van Radio Spannenburg: "Echt alles van de omroep is in het nieuw gestoken. Van jingles en programma's tot een compleet nieuwe muziekmix voor overdag. Radio Spannenburg draait dan veel muziek uit de jaren '70, '80 en van Friese bodem. Het is aangename muziek voor thuis, op het werk of in de auto. Je wordt er vrolijk van en het verveelt geen momen. Daarnaast hebben we op maandagochtend achtergronden bij het nieuws, evenementen en het weer. Op woensdag- en vrijdagochtend is er extra aandacht voor verschillende soorten streekmuziek."

's Avonds en in het weekend bestaat de nieuwe programmering uit themaprogramma's die aansluiten op de gebeurtenissen in de regio en er worden muziekspecials uitgezonden. De volledige nieuwe programmering is te bekijken op www.radiospannenburg.nl/programmering. Alle programma's zijn ook vier weken lang terug te luisteren op de website van Radio Spannenburg.

Vraag naar groter uitzendgebied bij luisteraars
De wens om een extra frequentie in gebruik te nemen had de omroep al langer. "Er kwamen regelmatig verzoeken om in de regio Joure FM-ontvangst mogelijk te maken", vertelt Ronald. "Deze roep van luisteraars werd versterkt nadat kabelaar Ziggo eerder dit jaar de stekker uit de analoge kabelradio heeft gehaald."

Dankzij deze nieuwe frequentie breidt Radio Spannenburg zijn ontvangstgebied flink uit. "In totaal kunnen nu 105.000 inwoners via de FM naar Radio Spannenburg luisteren. Dat is meer dan een verdubbeling. Daar zijn we heel blij mee."

Radio Spannenburg is in heel Zuidwest-Friesland te ontvangen op 96.4 FM en in de regio Joure-Heerenveen-Tsjûkemar via de nieuwe frequentie 106.7 FM. Daarnaast is Radio Spannenburg ook te beluisteren via www.radiospannenburg.nl, smartspeakers en de app TuneIn.