Nieuwe locatie Sociaal Café in Lemmer feestelijk geopend

Foto Sociaal Café

LEMMER - Het Sociaal Café in Lemmer heeft een nieuwe locatie, in het buurthuis de Zandbanken aan de Spaanderbank. Woensdag was de feestelijke opening.

Om 10 uur stroomden de eerste deelnemers binnen en om half 11 werd officieel het lint doorgeknipt door vrijwilligster Tineke Mooij. Een accordeonist zorgde voor de feestelijke muzikale invulling. Er werd taart gegeten en een bakje koffie gedronken terwijl de kinderen zich vermaakten in de speeltuin van het buurthuis. De lunch, die bestond uit door deelnemers gebakken poffertjes en pannenkoeken, werd met smaak opgegeten.

Enorm blij
,,Het Sociaal Café is enorm blij met de nieuwe locatie want deze is erg toegankelijk, ook voor mensen die minder mobiel zijn, het ligt daarnaast midden in een woonwijk en dichtbij het centrum. Zo hoopt het Sociaal Café dan ook nog meer mensen enthousiast te krijgen om eens een ochtend langs te komen voor een bakje of een leuke activiteit'', vertelt Anouk van der Wal van Sociaal Werk De Kear.

Iedereen welkom
Het Sociaal Café in Lemmer is een plek voor en door inwoners van Lemmer. Iedereen is welkom tijdens deze inloopochtend waarbij er een kopje koffie of thee wordt gedronken, een praatje gemaakt wordt of een spel gespeeld wordt. Van der Wal: ,,Zo nu en dan organiseert één van de deelnemers een workshop knutselen, koek versieren of gaan ze met z’n allen Lemmer in om vuilnis op te ruimen. Ook helpen ze elkaar met andere zaken zoals het digi-vaardiger worden of bij een klein tuinklusje. Het is een groep die open staat voor nieuwe deelnemers en een ieder dan ook met open armen verwelkomt.''

Zo zijn er in de loop der tijd bijvoorbeeld nieuwkomers aangesloten die graag de Nederlandse taal wilden leren. Zij zijn tot op de dag van vandaag nog elke week aanwezig in het Sociaal Café waar ze graag een praatje maken met de rest van de deelnemers. Op deze manier krijgen ze de taal steeds beter onder de knie, maar breiden ze tegelijkertijd ook hun sociale netwerk uit in Lemmer.

Voor wie ook aan wil sluiten is welkom op woensdagochtend vanaf half 10 aan de Spaanderbank 7A in Lemmer.