MITO estafette van Energy4All doet Sint Nyk aan

Eigen foto

SINT NICOLAASGA - Stichting Energy4All organiseert van 5 tot en met 19 september de MITO estafette tocht. Dit is een verbindingstocht door heel Nederland om patiënten met een energiestofwisselingsziekte (mito/mitochondriële ziekte) een hart onder de riem te steken, aandacht te vragen voor de ziekte en geld in te zamelen voor het onderzoek naar een medicijn. Zaterdag 12 september wordt in Sint Nyk het stokje overgedragen.

De tocht van ruim 1000 km gaat langs patiënten met een energiestofwisselingsziekte, de zogeheten MITO HART punten. In Sint Nyk is ook een MITO HART punt, namelijk bij Wietske Meijer, helaas heeft ook zij een energiestofwisselingsziekte. ,,Het is voor mijn lotgenoten en mij ontzettend belangrijk dat er een medicijn komt, zodat wij weer kunnen doen en laten wat we willen en onze dromen kunnen najagen.''

Doorgeven estafettestokje
Zaterdag aanstaande komt de MITO estafette door Sint Nyk. Van 10 tot 14 uur staat op het parkeerterrein tegenover de Jumbo een marktkraam met diverse producten en is er een verloting  met mooie prijzen. Tussen 12.30  en 13.00 uur komt het team Rutten per fiets via het plein aan in het dorp en gaat naar de Kempenaerlaan 23, waar het estafettestokje wordt overgedragen aan team Sint Nyk4 Energy4All. Dit team bestaat uit Albert en Tjitske Meijer, de broer en zus van Wietske.

Om 13.00 uur vertrekt het team, vanaf de Kempenaerlaan weer via het plein, om het stokje naar de volgende MITO HART punten, Oudehaske en Heerenveen te brengen. In Heerenveen stapt Albert op de racefiets en brengt het stokje naar Paulien in Leeuwarden.

Team Sint Nyk4Energy4All probeert zoveel mogelijk geld op te halen, voor het onderzoek naar een medicijn om deze slopende ziekte te stoppen.

De actie van Wietske Meijer kan worden ondersteund via www.actie.energy4all.nl/actie/wietske-meijer
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden