Midstraat tot 17 uur toegankelijk voor auto's

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

JOURE - Omdat de horeca vanaf 1 juni weer open is, was er voor de Midstraat in overleg met de gemeente dagelijks vanaf 12 uur een inrijverbod van toepassing. Op die manier was een veilige uitbreiding van het terras op het DE-Plein in verband met de anderhalvemeterregel mogelijk. Auto's en vrachtauto's moesten omrijden.

Vooraf was afgesproken om na een aantal weken proefdraaien de situatie te evalueren. Daaruit kwam afgelopen vrijdag naar voren dat veel winkeliers van het deel 'Midstraat op zijn Breedst (MOB)' sluiting vanaf 12 uur te vroeg vonden. 's Middags kon er dan niet meer voor de winkels in Midstraat west worden geparkeerd.

Vanaf afgelopen maandag is daarom de Midstraat tot aan de Jouster Toer tot 17.00 uur dagelijks weer bereikbaar voor auto’s, behalve op zondag. De terrasruimte blijft zoals die nu is, omdat de doorgaande route voor auto’s, ter hoogte van het DE-plein, gebruik maakt van de calamiteitenroute. Tot 1 oktober blijft dit de doorgaande route. Voor de veiligheid worden door de horeca nog extra terrasschermen geplaatst.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden