Mevrouw Hartman en kinderen De Arke leggen bloemen bij monument

LEMMER - Zondag zijn er door kinderen van basisschool De Arke uit Lemmer bloemen gelegd bij het monument dat zij geadopteerd hebben. Het monument is ter nagedachtenis aan het bombardement in de Tweede Wereldoorlog, waarbij het vrachtschip de Tjoba, liggend bij de Bumasluis werd getroffen en waarbij vijf leden van de familie Hartman omkwamen.

Op 6 september vorig jaar werd het onthuld. Het monument kwam er door toedoen van de Lemster Peter van den Brandt, die na onderzoek de gegevens boven water heeft gehaald en samen met anderen de drijvende kracht was om dit monument daar te krijgen. ,,Zo staan we ook vandaag 76 jaar na dato stil bij deze gebeurtenis en blijven we de geschiedenis herinneren en vergeten we niet'', aldus Stichting Oud Lemmer.

Op zondagmiddag was mevrouw Hartman er met familieleden om ook bloemen neer te leggen. Zij is als enige nog in leven van de familie en heeft vorig jaar met kinderen van de Arke het monument onthuld. Ook werden bloemen neer gelegd door stichting Oud Lemmer vanwege hun betrokkenheid bij de realisatie van dit project.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden