Marissa Visser uit Langweer wederom te bewonderen op Boerinnen Kalender

Foto Boerinnen Kalender / Monique Hefti-Sutman

LANGWEER - De bekende Boerinnen Kalender viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Dat wordt gedaan met een speciale jubileumeditie. Liefhebbers konden hun stem uitbrengen op de favoriete pikante plattenlandsvrouwen foto. Ook Marissa Visser, die in 2019 de cover van de populaire verjaardagskalender sierde, kreeg genoeg stemmen voor een plek in de feestuitgave.

Na tien keer zijn er in de afgelopen jaren in totaal 144 kalenderplaten gemaakt. ,,Waar het voor velen al een eer is om tot deze selectie te behoren, wordt daar deze week nog een schepje bovenop gedaan'', aldus de organisatie. Zij waren in 2020 op zoek naar een bijzondere manier om het 10-jarig jubileum te vieren. De bedoeling was in eerste instantie een dampende feesttent vol publiek en kalendermodellen, maar door de aanhoudende coronamaatregelen moest er geïmproviseerd worden.

Twee maanden geleden werd uiteindelijk een stem-website aangekondigd, waarop een ieder zijn of haar ideale kalender uit 144 foto’s kon samenstellen. Er werden in drie weken tijd 24.554 stemmen uitgebracht, met deze week ‘het beste van 10 jaar’ in één tijdloze verjaardagskalender als resultaat.

Op deze jubileumuitgave zijn de zeventien kalendermodellen te zien die van het publiek de meeste stemmen kregen. Een cover, twaalf maanden en vier bonusfoto’s. De jubileumuitgave is vanaf 8 juni verkrijgbaar.