Broodje aap verhaal

Man in koningsmantel in Joure zou mensen lastigvallen

Foto Tiny Roffel

JOURE -  In de groep 'Ik bin in Jouster omdat' op Facebook wordt volop gereageerd op een melding over een man in een rode koningsmantel. Hij zou door Joure lopen en op verschillende locaties zijn gezien. Daarbij zou hij mensen lastig vallen door onder andere uit bosjes te springen en een mes bij zich hebben. De politie spreekt echter van een broodje aap verhaal.

Het verhaal ging eerder al via WhatsApp en SnapChat rond bij de Jouster jeugd. Nadat een ouder het bericht onder ogen kreeg, plaatste zij dit in de groep 'Ik bin in Jouster omdat'. Er wordt in de groep volop gereageerd en gespeculeerd. Ook gaan er foto's rond van de persoon in de rode mantel.

Ook Tiny Roffel zag de man lopen. ,,Wij wonen aan de Tunkerij. Zondagmiddag stond ik even uit het raam te kijken en toen kwam de man in een koningsmantel voorbij lopen. Hij kwam vriendelijk over en knikte naar mij. Ik zei tegen mijn man het kon wel een vossenjacht zijn.'' Een mes heeft Tiny niet gezien. ,,Nogmaals hij groette mij vriendelijk.''

De man zou door de politie zijn opgepakt. ,,Deze melding ging gisteren (maandag red.) ook al rond en is niet correct.'', aldus een woordvoerder van Politie Fryslân.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden