Live Merke Radio brengt virtuele Sint Nykster Merke

SINT NICOLAASGA - Dit jaar is er door het coronavirus geen Sint Nykster Merke mogelijk. Ook de plaatselijke horeca organiseert geen festiviteiten. De Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.) laat het echter niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom komt het bestuur met drie dagen Live Merke Radio.

Van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 september zal de uitzending van 10.00 tot 18.00  te horen en zien zijn via www.allegorischeoptocht.nl.

,,Door midddel van diverse items bands, interviews en de mogelijkheid voor verzoeknummers willen we de Sint Nykster Merke bij de mensen in huis brengen'', vertelt voorzitter Christiaan Hoekstra.

Samen met de andere bestuursleden zal de uitzending worden gemaakt. Daarbij worden de regels omtrent het coronavirus in acht worden genomen.

Hoekstra: ,,Tijdens de drie dagen hebben we de beschikking over twee groepen razende reporters, eigen bestuursleden, die het dorp in zullen gaan om de stemming te peilen. Als draaiboek zullen we het Merke boekje aanhouden, dus de vertrouwde onderdelen zullen op een andere manier belicht worden dit jaar.''

Geen publiek toegestaan
De uitzendlocatie is het hoofdkwartier van de V.V.V. aan de Gaastweg. Daar wordt ook een podium gebouwd voor de optredens van de artiesten. ,,De studio is in verband met de coronamaatregelen niet toegankelijk voor publiek. We willen voorkomen dat mensen gaan samenscholen bij de locatie en op de Gaastweg'', besluit voorzitter Christiaan Hoekstra.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden