Lemster redders vieren 100+2-jarig jubileum

Foto KNRM Lemmer

LEMMER - Van roeireddingsboot naar een modern reddingsschip met de naam 'Anna Dorothea', dat is heel kort de historie van Reddingsstation Lemmer. De gemeente deed naar aanleiding van een scheepsramp het verzoek bij de Redding Maatschappij een verzoek om Lemmer als reddingstation in de organisatie op te nemen.

Vooruitlopend op het besluit kreeg men een toereddingboot in bruikleen. Het officiële oprichtingsjaar is 1920, vijf jaar later kregen de Lemster redders de beschikking over de eerste motorreddingboot, genaamd ' Jhr.Mr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg uit Scheveningen.

Sinds 1920 zijn er vele hulpverleningsacties gedaan op eerst de Zuiderzee en nu het IJsselmeer. Dit jaar viert de KNRM Lemmer het 100+2 jarige jubileumjaar. Dat feest staat gepland op vrijdag 23 september. In Beachclub Lemmer zal voor genodigden dan een receptie worden gehouden.

Aansluitend is er ook een reünie van vroegere en huidige bij de KNRM Lemmer betrokkenen. Bij de viering zijn ook Commissaris van de Koning Arno Brok, burgemeester Fred Veenstra aanwezig en de directeur van de KNRM Jacob Tas aanwezig.