Jan Knijpstra stopt na veertig verkiezingen

JOURE- De periode in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen was druk, maar voor Jan Knijpstra geen onbekend terrein. Hij organiseerde niet minder dan veertig keer verkiezingen voor gemeente De Fryske Marren.

Of het nou ging om gemeenteraad, provincie of Europa voor Jan waren de stemmingen geen probleem. Maar de verkiezingen van deze week waren toch wel heel anders door de coronapandemie en dat vergde de nodige aanpassingen en flexibiliteit van hem en zijn collega's.

Al gaat hij nog aan de slag met de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar, de beleidsmedewerker inwoners zal eind dit jaar gebruik maken van de mogelijkheid voor vervroegd pensioen.

,,Ik heb best wel getwijfeld of het al tijd was om te stoppen, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om van de mogelijkheid gebruik te maken. Lekker genieten samen met mijn vrouw. Ik denk met veel plezier aan het werk en de verkiezingen terug en zal het ook zeker wel gaan missen'', vertelt Jan die door zijn collega's in de bloemetjes werd gezet.

Met een glimlach: ,,Bij deze verkiezingen waren ook collega's die al gestopt zijn. Het zou mij niet verwonderen dat ik volgend jaar maart ook nog wel mijn steentje bij zal dragen.''