Inge loopt 100 km om geld op te halen voor Stichting Komma

LEMMER - Na een succesvolle loop in september 2020 begint Inge Bangma-Gorter uit Lemmer aan een nieuwe uitdaging. 

Inge gaat 100 km lopen voor stichting Komma. De start is op zaterdagavond 28 augustus op de Steenloper in Lemmer. Hier zal Inge ook finishen op zondagavond 29 augustus. 

,,Bijna is het zo ver. Lang hebben we naar de loop toegeleefd. 28 augustus gaan wij 100 km lopen om geld op te halen voor stichting Komma. Stichting Komma maakt videoportretten over het leven van uitbehandelde ouders van jonge kinderen.  Nu de start dichterbij komt krijgt alles steeds meer vorm. De tracker mogen we weer lenen van Geotrack, hiermee kun je ons de hele loop volgen. De shirts worden bedrukt voor de zichtbaarheid onderweg. Wanneer je het leuk vindt en aan wil sluiten ben je van harte welkom. We starten s avonds om 20.00 uur en lopen aan een stuk door (uiteraard stoppen we even wanneer de heren koffie oid klaar hebben of voor een sanitaire stop). Ook mogen wij laten weten dat Brian de Hond een stuk met ons mee gaat lopen. Hoe gaaf is dit" Laat Inge aan onze redactie weten. 

De route is een aangepaste vorm van de Elfmerentocht. Naast geld ophalen wil Inge herinneringen maken met vrienden die meelopen. 

Inge heeft een tumor in haar hoofd. De chemo's die er op dit moment zijn om deze kankersoort te bestrijden, de tumor groeit echter gewoon door. Artsen hebben aangegeven dat de komende twee tot drie jaar lastig gaan worden voor Inge. Daarom maakte zij met stichting Komma een videoportret voor haar kinderen. Nu  wil zij met de wandeling van 100 km een mooi bedrag ophalen voor de stichting. De stichting is een nalatenschap van Marc de Hond.