Herder Desi na zwerftocht van zes weken terug in Echtenerbrug

Foto Stichting (Huis)Dierenhulp Heerenveen e.o.

ECHTENERBRUG - Zes weken geleden nam herdershond Desi vanuit Echtenerbrug de benen. Woensdagavond is ze teruggevonden in Wons.Desi maakte sinds haar vertrek op 29 juli nabij de Klijnsmavaart een lange zwerftocht. De gesteriliseerde zwart-bruine teef werd onder andere gezien in Rottum, bij Hindeloopen, Oudemirdum en tot slotte Wons. Daar werd ze de afgelopen dagen gezien.

Behulpzame bewoners
Daarop hebben zestien vrijwilligers van onder andere Stichting (Huis)Dierenhulp Heerenveen e.o. actie ondernomen. Ze zijn naar een woonwijk in Wons gereden, waar de hond door behulpzame bewoners werd gevoerd. Bij het vangen werd er rekening mee gehouden dat Desi sleepte met één van haar achterpoten. Doordat de woonwijk makkelijk af te sluiten was kon de herder worden ingesloten en gevangen.

Inmiddels is Desi terug bij haar baasje Veronica Kooij, die aangeeft dat ze erg vermagerd is en dat de poot van Desi waarschijnlijk gebroken is. Vandaag krijgt de hond even rust, waarna morgen een bezoek aan de dierenarts volgt om de breuk te behandelen. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden