Handtekeningen gezet voor onderhoud en verduurzaming 32 woningen Balk

Foto Dynhus

BALK – Onlangs ondertekenden Aart Rekers van Dynhus en Nis Baar van Lenferink Vastgoedonderhoud de samenwerkingsovereenkomst voor het groot onderhoud en verduurzaming van 32 woningen in Balk Zuid. 

Symbolisch voeren ze met een sloep over de Luts in de richting van de betreffende woningen, waarbij de samenwerkingspartners één voor één in de boot stapten. Ook de heer Schilstra, bewoner van één van de huurwoningen, stapte aan boord. Bij de woningen werd de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Samenwerking in bouwteam
Dynhus en Lenferink Vastgoedonderhoud werken voor dit onderhoudsproject samen in een bouwteam en willen zo zorgen voor de beste aanpak van de woningen. Het vastgoedonderhoudsbedrijf kwam als beste uit een selectieprocedure vanwege haar ruime ervaring in het verduurzamen van woningen, de procesmatige aanpak en de communicatie met de bewoners. Nis Baar van het familiebedrijf: ,,We zijn enorm trots op deze samenwerking met Dynhus. Samen realiseren we goede, duurzame en betaalbare huurwoningen in dit project.”

De bewoners centraal
Beide organisaties vinden het belangrijk dat ieder huis voor de bewoner als een ‘thuis’ voelt. Aart Rekers van Dynhus: ,,Ook bij het groot onderhoud staat het belang van de bewoner voorop. We spreken iedere huurder thuis en luisteren naar de persoonlijke omstandigheden. Waar nodig zoeken we samen met de bewoner naar een oplossing.” Bij dit project krijgen de bewoners een fijner huis met een frisse uitstraling, meer comfort en een lager energieverbruik.

Start
Er wordt na de bouwvak begonnen met de eerste woningen aan de Menno Simonszstraat. Werkzaamheden die onder andere worden uitgevoerd zijn een nieuw geïsoleerd dak met zonnepanelen, de gevels en vloer worden geïsoleerd, alle ramen krijgen HR++glas en de mechanische ventilatie wordt CO2 gestuurd. Daarnaast worden er diverse onderhoudswerkzaamheden gedaan, zoals het reinigen van
de gevels, het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen en een nieuwe laag verf.