Gerrit Hiemstra krijgt een eigen storm

Gerrit Hiemstra Foto Cheeseworks

BALK - Weerman Gerrit Hiemstra krijgt een eigen storm naar zich vernoemd. Dat heeft het KNMI vrijdag bekend gemaakt. Stormen worden vernoemd op alfabet. Daarmee zal de zevende storm, beginnend vanaf deze maand, Gerrit heten. 

Het moest een verrassing zijn, daarom wilden collega's Hiemstra het nieuws donderdagmiddag al vertellen. Ze waren bang dat het nieuws met het bekendmaken van de lijst van stormnamen door de Britten en Ieren rond middernacht al uit zou lekken.

Samenwerking
De namen van de Europese stormen worden in Nederland samen met de weersinstituten van Ierland en het Verenigd Koninkrijk vastgesteld. De drie landen mogen namen aandragen bij de letters van het alfabet.
Weervrouw Willemijn Hoebert zegt dat Hiemstra echter nog even geduld zal moeten hebben. In september beginnen de stormnamen weer bij de A. "Ik verwacht storm Gerrit niet voor de kerstvakantie."

Stopt
Hiemstra, wonend in Balk, begon in 1998 als vervanger van weerman Erwin Kroll bij het NOS Journaal. Sinds dat moment is hij tweemaal per week in het journaal te zien. In september stopt Gerrit Hiemstra.