Gelezen: Eerbetoon RTL Nieuws aan coronaslachtoffer Douwe Koehoorn uit Oosterzee

OOSTERZEE - Het coronavirus zorgt nog altijd voor veel mensen die overlijden. RTL Nieuws portretteert sinds de eerste golf de mensen achter de coronacijfers. Deze week is er een eerbetoon aan Douwe Koehoorn uit Oosterzee.

In de tweede golf kreeg het coronavirus vat op de Koehoorn. Half januari testte hij positief nadat de 68-jarige zich niet fit voelde. De klachten werden alsmaar erger. Douwe Koehoorn werd per ambulance overgebracht naar de corona-afdeling van het ziekenhuis in Sneek. Zijn zuurstofwaarden in het bloed namen af met als gevolg opname op de intensive-care.

In de vroege ochtend van 19 januari belde het ziekenhuis naar echtgenote Engeltje Koehoorn. Ze probeerden haar te bereiken zodat ze nog met haar man kon praten. Mevrouw Koehoorn hoorde de telefoon echter niet overgaan.

In de periode die daarop volgde was er geen mogelijkheid meer om contact te maken. Douwe kreeg te maken met bijwerkingen waardoor zijn longen en nieren niet meer goed functioneerden. Op 4 februari overleed Douwe Koehoorn in het bijzijn van zijn naasten aan de gevolgen van het coronavirus.

Het eerbetoon is te lezen op https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5217827/eerbetoon-douwe-koehoorn-friesland-oosterzee-overleden-corona