Gastrol New Nexus solar boot in Kameleon-film

TERHERNE - De New Nexus solar boot krijgt een gastoptreden in de nieuwste Kameleon-film, gebaseerd op de populaire jeugdboekenserie die stamt uit de jaren vijftig. De opnames voor de film, die volgende zomer in de bioscoop wordt verwacht, zijn vorige week begonnen.

De door zonne-energie aangedreven boot zal meteen aan het begin van de film te zien zijn en past goed bij het thema van de film. In het verhaal krijgt de tweeling het zwaar te verduren als wordt besloten dat de Kameleon aan de ketting moet.

De razendsnelle boot van de broers draait namelijk op diesel en dat is tegenwoordig verboden. Dus moeten Sietse en Hielke op zoek naar een gloednieuwe oplossing voor hun boot. En die vinden ze, door hun eigen inventiviteit en door wat jongens als die twee kunnen bieden aan innovatie. 

Bovendien is de solar boot tegen het decor van het Friese landschap mooi om te zien. Wanneer hij snelheid maakt, stijgen de 'vleugels' van de boot boven het water uit en 'vliegt' zo als het ware verder.

Zonne-energie
De eigenaar van de boot, het Noordelijk IT-bedrijf New Nexus, is tevens een van de investeerders in de film. 'Omdat deze kans via een goede kennis voorbij kwam en we het gewoon een ontzettend leuk idee vonden' aldus Richard, mede-eigenaar van New Nexus. 'En natuurlijk omdat het een mooi moment is waarop we weer even de aandacht kunnen vestigen op zonne-energie als duurzame energievorm. De solar boot is door collega's zelf gebouwd en is een uitvloeisel van onze focusgroepen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.''
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden