Friese Pride vlag wappert bij 24 openbare basisscholen Ambion

DFM - ,,Gewoon jezelf kunnen zijn, geaccepteerd worden zoals je bent thuis en op school.'' Dat is de reden waarom op 24 openbare basisscholen van Ambion maandag de Friese Pridevlag wapperde.

Hiermee wilde de onderwijskoepel zichtbaar maken dat leerlingen altijd volledig en veilig zichzelf kunnen zijn. Ingrid Janssen, voorzitter College van Bestuur licht toe: ‘Bij ons is iedereen welkom. We willen een veilige plek bieden aan al onze leerlingen. Daarom heeft wereldburgerschap bij ons een belangrijke plek. Hier leren kinderen elkaar waarderen, verschillen te herkennen en te erkennen. Door met respect met elkaar om te gaan, maken we de wereld een stukje mooier’.

Benoemen en bespreken
Ook bij OBS de Ynset in Rottum hing de regenboogvlag aan de mast. "Tijdens de kinderboekenweek hebben we het over 'Worden wat je wil', maar we vinden het ook belangrijk dat alle mensen mogen 'Zijn wie ze willen zijn'. Vandaag is het 'comming out dag' we vinden het belangrijk om op onze openbare school dit te benoemen en te bespreken met onze leerlingen", aldus directeur Jarina Caspers. Leerlingen Laura Ypma en Geert Sierdsma mochten de vlag in top hijsen.