FOTO'S / We zijn er vroeg bij, in en om menig huis straalt al kerstverlichting

DFM - In deze tijd van corona zoeken mensen naar gezelligheid, naar een positieve noot binnen de geldende maatregelen. Hoe het met de kerstdagen en jaarwisseling komt blijft ook na de persconferentie van dinsdagavond nog onzeker. Voor het Sinterklaasfeest is er in ieder geval dit jaar geen ruimte om dat in groter verband te vieren.

Om toch te zorgen voor wat meer gezelligheid in de donkere dagen, is in en om menig huis nu al de nodige sfeerverhogende kerstverlichting te zien. Ook zijn er steeds meer huishoudingen waar de kerstboom al zijn entree heeft gemaakt. Aanmerkelijk vroeger dan in voorgaande coronavrije jaren. Blijkbaar kunnen de feestdagen deze keer niet vroeg genoeg beginnen.

Ook online zijn er oproepen om de donkere dagen gezelliger te maken. Tuinen, vensterbanken, balkons en raamkozijnen verlichten. Voor onder andere Balk is op Facebook een groep aangemaakt. 'Lichtjes in Balk' vraagt mensen om vanaf 21 november gezelligheid te creëren. In de groep 'Wy binnen Sint Nyksters' wordt gevraagd om dat al te doen vanaf 15 november: elk lichtje maakt het weer iets gezelliger.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden