FOTO'S / Veteranen voor 15e keer herdacht in Joure

JOURE - Bij het herdenkingsmonument in de Jouster Toer werd vrijdag voor de 15e keer de Veteranenherdenking gehouden. Op de gedenksteen in de muur staan de namen te lezen van zij die vielen in voormalig Nederlands Indië: M. Ter Heide, H.J. Altenburg, A.J. Brouwer, U. Cloo, J.M. Harmsma en D. Brouwer. Maar ook F. Brouwer die na zijn dienst in voormalig Nederlands Indië sneuvelde in Korea.

De herdenking in Joure wordt georganiseerd door Stichting Militairen Veteranen Skarsterlân (SMVS) om de veteranen te bedanken die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Muzikale medewerking werd verleend door de Jouster Fanfare. Het Regiment Infanterie Johan Willem Friso uit Havelte vormde de erewacht. Kapitein Van Heemskerk sprak namens hen tijdens de herdenking en legde een krans bij het veteranenmonument. Dat deed ook burgemeester Fred Veenstra namens gemeente De Fryske Marren. In zijn toespraak zei hij onder andere ,,We zijn hier niet met velen, maar ons respect is er niet minder om.''

Het dankbetoon werd afgesloten met een defilé.