FOTO'S / Team Sint Nyk 4 Energy4All haalt 6000 euro op voor energiestofwisselingsziekte

SINT NICOLAASGA - In het centrum van Sint Nyk was het vandaag een drukte van belang. De Molewei werd overbrugd door een enorme oranje boog. Op de parkeerplaats waren standjes opgesteld waar een loterij werd gehouden. Ook werden er onder andere peren en suikerbroden verkocht. Aan belangstelling en kopers was geen gebrek. Dat alles in het kader van de actie voor de stichting Energy4All.

Rond de klok van half één kwam er een groep fietsers in oranje t-shirts vanaf de Lemmerweg het parkeerterrein opdraaien. Onder applaus van het aanwezige publiek kwam het het team Rutten per fiets aan, als onderdeel van de MITO Estafette die van 5 tot en met 19 september door Nederland trekt.

Ze werden verwelkomt door plaatselijke organisator Wietske Meijer, die daarmee de energiestofwisselingsziekte onder de aandacht brengt en er geld voor inzamelt. Helaas heeft Wietske de ziekte zelf ook. ,,Het is voor mijn lotgenoten en mij ontzettend belangrijk dat er een medicijn komt, zodat wij weer kunnen doen en laten wat we willen en onze dromen kunnen najagen.''

Stokje overdragen
Na een korte welkomsttoespraak stapte team Rutten weer op de fiets, om daarna onder begeleiding van de hardlopers van team Sint Nyk 4 Energy4All naar de Kempenaerlaan, waar de huizen versierd zijn met vlaggen, te gaan. Daar werd bij de woning van Wietskes ouders Peter en Matty het estafettestokje in de vorm van het MITO Hart overgedragen van Willem Dijkstra uit Rutten aan Wietskes zus Tjitske. Zij maakte met haar broer Albert en de hardlopers deel uit van het team dat zich inzette voor Wietske haar goede doel.

Startschot met confetti
Om één uur 's middag klonk in de vorm van confetti poppers het startschot voor het vervolg van de estafettetocht. Via het dorpsplein ging het Sint Nykster team hardlopend naar de volgende MITO Hart punten in Oudehaske en Heerenveen. In Heerenveen stapte Albert Meijer vervolgens op de racefiets om het stokje naar Paulien Vogelzang in Leeuwarden te brengen, die het initiatief bedacht.

Ontroerd
Terwijl de sporters onderweg waren was de tussenstand van team Sint Nyk 4 Energy4All opgelopen tot een bedrag van maar liefst 6000 euro. En dat terwijl er op de actiepagina te lezen valt dat het streefbedrag 100 euro was. Wietske Meijer is ontroerd door alle steun. ,,Dat doet wel wat net een mens hoor. Poeh. De emoties gaan alle kanten op.''
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden