FOTO'S / Pierre Zeevaarder viert 100e levensjaar met 'cijfersuikerbrood'

HASKERHORNE - Vandaag vierde Pierre Zeevaarder uit Haskerhorne zijn honderdste verjaardag. Dat lieten zijn kaartmaten van bridgeclub 'In de Vrijloop' niet ongemerkt voorbij gaan.

Ate Roorda, coördinator van de bridgeclub, overhandigde de verraste eeuweling een aantal cadeaus. De jarige kreeg een 'cijfersuikerbrood' 100 en een brood- en koekpakket beschikbaar gesteld door Bakkerij Hallema in Joure en een levensmiddelenpakket van Albert Heijn in Gorredijk.

,,Door corona heb ik Pierre en zijn kinderen vijf minuten toegesproken op afstand en vijf minuten koffie gedronken met een stukje oranjekoek'', vertelt Roorda.

Pierre Zeevaarder woont nog zelfstandig. Hij is nog zo scherp als een mes en heeft een geheugen als een olifant. De 100-jarige heeft afgelopen dinsdag zelfs zijn rijbewijs verlengt tot 2026.

Lees het hele levensverhaal van deze geboren Amsterdammer in de nieuwste printeditie van Groot De Fryske Marren of online via: https://issuu.com/yingmedia/docs/grootdefryskemarren_maart2021_issuu