FOTO'S / OBS de Brêge in de bres voor de Voedselbank

SCHARSTERBRUG – Voor veel scholen was het snel schakelen na de mededeling van het kabinet maandagavond over de lockdown. Plotseling was het dinsdag de laatste schooldag. Dat gold ook voor OBS de Brêge in Scharsterbrug.

Na de mededeling van premier Mark Rutte werd alles op alles gezet om voor sluiting van de school de feestelijke kerstviering die aan het einde van de week zou worden gehouden te organiseren. De leerkrachten en kerstcommissie slaagde erin om het voor de kinderen een mooie afsluiting te laten zijn.

Daar kwam ook nog bij dat er voor deze dag een kerstactie voor de Voedselbank in Joure gepland stond. Het initiatief daarvoor kwam van de leerlingenraad en de Kinder Innovatie Raad (KIR). Kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben vorige week vrijdag bij alle inwoners een flyer door de brievenbus gedaan met daarin de oproep om voedsel te doneren voor de voedselbank. Voor wie mee wilde doen, kon een doos of tas bij de weg zetten.

Speellokaal vol donaties
Vol enthousiasme gingen kinderen van De Brêge dinsdagmiddag na het kerstdiner de straten in om alle donaties in te zamelen. Al snel vulde het speellokaal zich met een grote hoeveelheid etenswaren, drinken en verzorgingsproducten. De inwoners van Scharsterbrug gaven gul voor het goede doel. 

Woensdag werd alles ingeladen om het naar Joure te brengen. Daar werden alle goederen enthousiast in ontvangst genomen door medewerkers van de Voedselbank. Met de vele donaties worden pakketten gevuld voor mensen die het om financiële redenen goed kunnen gebruiken.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden