FOTO'S / Jeugd vist kliko vol afval uit de Luts

BALK - Zaterdag werd door Watersport Vereniging ''Sleattemermar'' de Luts in en bij Balk schoongemaakt. Samen met kinderen werd een kliko vol afval verzameld in het kader van de actie Skjin Wetter. Dit is volgens het bestuur van de vereniging was „de actie een groot succes. Goed voor het milieu en super leuk voor jong en oud.”

De Luts werd door twintig kinderen en tien volwassenen schoongemaakt. Vanuit kano's werd drijvende rommel opgevist, met magneten werd ijzer van de bodem gehaald en met grijpers en schepnetten werd vuil uit het riet gevist.

Halverwege de opruimactie werd er gepauzeerd in het centrum met een ijsje bij Willem de IJskoning. Nadat na afloop de kano's weer bij de meewerkende zeilscholen waren afgeleverd, werd er afgesloten met een borrel bij de watersport vereniging. De kinderen konden daar heerlijk marshmallows roosteren.

,,Het was een leuke en geslaagde actie. De oogst bestond uit een kliko met afval dat door de kinderen keurig gesorteerd is en dat maandag door de gemeente werd opgehaald'', vertelt voorzitter Kaj Valk.

Tijdens Skjin Wetter is een samenwerking van de Friese Milieu Federatie, de Friese gemeenten, verenigingen en vrijwilligers. Het was de vierde keer dat de grote schoonmaakactie georganiseerd werd in Fryslân.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden