FOTO'S / Hart onder de riem voor bewoners Vegelinstate vanuit Rottum

ROTTUM - Leerlingen van openbare basisschool De Ynset uit Rottum hadden het nieuws gehoord dat de bewoners van Vegelinstate in Joure in lockdown moesten. Niemand mocht van zijn of haar kamer af. Voor de bewoners wordt de wereld dan wel klein. Om hen een hart onder de riem te steken in deze pittige tijd besloten de leerlingen vrolijke kaarten te maken die ze in de bak voor Vegelinstate deponeerden. Op deze manier hopen de leerlingen dat er een glimlach op de gezichten van de bewoners getoverd kan worden.

Juf Kirsten van Hettema had het idee bij het team van De Ynset geïntroduceerd nadat ze het bericht er over op Facebook had gelezen. Het team reageerde direct met: "Wat een fantastisch idee, daar gaan we direct maandag mee beginnen!" De jongste kinderen maken tekeningen en de oudere kinderen schrijven verhaaltjes. "De kinderen van groep 4 en 5 schrijven zelfs leuke moppen en maken raadsels en puzzels voor de bewoners en dit allemaal om hen een warm hart toe te dragen. Ook vanuit Rottum wordt er aan deze lieve mensen gedacht", aldus juf Nienke Roosjen.

Ook dit is onderwijs
"We zijn ontzettend trots dat onze leerlingen zo begaan zijn met het lot van deze bewoners en we zijn erg blij dat er bij onze leerlingen direct de pen of kleurpotlood te hand werd genomen om iets vrolijks te sturen. Op respectvolle wijze schreven de leerlingen berichten vol humor en liefde op prachtig zelfgemaakte gekleurde kaarten. Ook dit is onderwijs, burgerschap, zonder dat de leerlingen er erg in hebben leren ze hier heel veel van." aldus directeur Jarina Caspers. De leerlingen en het team hopen dat iedereen die dit leest hun voorbeeld gaat volgen.