FOTO'S / Grote stoet oldtimers op weg vanuit Oudega (DFM)

DFM - Zaterdag werd een alternatieve editie van de Elfsteden Oldtimer Rally verreden. Het bestuur besloot tot een uitgeklede versie omdat er niet voldoende tijd was om het evenement zoals gebruikelijk te organiseren. Er werd bijvoorbeeld op de vrijdag voorafgaand geen rondje Gaasterland gedaan en er was geen feest in een tent.

Acht uur in de ochtend gingen de eerste oldtimer auto's en motoren van start. Dit keer niet vanuit Sloten maar vanuit Oudega (DFM). Het was aan de frisse kant voor de tijd van het jaar, gelukkig waren de deelnemers in de cabrio’s goed gekleed. Het was een komen en gaan van deelnemers die aankwamen rijden en deelnemers die starten.

Tijd was niet belangrijk, plezier en alles heel houden gedurende de dag, daar ging het om. Ondanks dat het om een alternatieve editie ging, kon het belangrijkste doorgaan: auto- en motorrijden. Daar gaat het om en dat is waar het deze dag om draaide met als bonus volop genieten. Na alle elf steden te hebben gezien en controle bij drie stempelposten eindigde de rally via Balk weer in Oudega.

Tekst: Folkert Folkertsma