FOTO'S / Begraafplaatsbeheerder Ruurd Hoekstra niet ongemerkt met pensioen

JOURE - Op een spandoek viel te lezen: ,,Skarsterlân wie syn startersplak, nei 33 jier mei pensjoen, no kin alles op syn gemak!'' Het doek was op een busje geplaatst dat meereed in de stoet van gemeentelijk begraafplaatsbeheerder Ruurd Hoekstra.

Zijn afscheid van het werkzame leven ging onlangs dus niet onopgemerkt voorbij. In een rijtuig met als koetsier zoon Augustinus en naast hem zoon Jelte, trokken Ruurd en zijn vrouw Sita langs de gemeentelijke begraafplaatsen waar Hoekstra al de jaren voor zorgde. De rit eindigde via de Midstraat in Joure bij het gemeentehuis in Park Heremastate.

Langs de route stonden familie, vrienden en collega's om de pensionaris uit te zwaaien. Daarbij werd ook genoten van een stukje oranjekoek. Het werk voor de gemeente mag er dan op zitten, andere bezigheden zal Ruurd Hoekstra met veel plezier nog voortzetten.

Hij heeft een passie voor het Fryske hynder en rijtuigen. Samen met zoon Augustinus verzorgt hij ook regelmatig rouwvervoer met onder meer een antieke zwarte rouwkoets.