Onthulling achterste helft Lemsteraak bij Lemstersluis

LEMMER - Op vrijdag 11 september, de start van het weekend waarin normaal gesproken het evenement Nazomeren in Lemmer plaats zou vinden, organiseert Oud Lemmer nu een activiteit. Over het hoe en wat laat men zich nog niet uit. Volgens Lemster fotograaf Jan van der Werf gaat om de onthulling van het achterste deel van een Lemsteraak bij de Lemstersluis.

De voorste helft, ook wel de steven, van het stalen geraamte siert alweer een paar jaar als bankje het centrum van Lemmer, nabij de Lemster Fiskerman in het Dok. Het initiatief daarvoor kwam ook al van Oud Lemmer.

Ook het grote anker dat oorspronkelijk bij de Lemstersluis lag, zou met de onthulling op 11 september weer op deze plek terugkomen. Dit gebeurt dan in de ronding van de fontein die voor het voormalige gemeentekantoor heeft gestaan.

Oud Lemmer bestaat inmiddels 12,5 jaar en organiseert verschillende activiteiten en initiatieven voor het dorp Lemmer. Dit gebeurt door ,,enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het dorp. Natuurlijk met veel anderen, maar toch ligt de nadruk op die vrijwilligers van de stichting Oud Lemmer.''

Met foto's laat de stichting zien dat er inmiddels al voorbereidende werkzaamheden zijn verricht op de locatie.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden